Hva er skjedefremfall?

Når et barn passerer skjede og bekkenbunn, vil det hos mange oppstå en anatomisk forandring i vevet etter overstrekking av muskulatur med tilhørende nervenettverk. Det kan også skje at skjedeveggene blir slappe og poser seg ut (cystocele/rectocele), samt at livmoren kan sige ned (descens). Denne tilstanden kan som regel behandles med vaginal kirurgisk operasjon (vaginal plastikk) eller med laserbehandling (vaginal tightening).

Hva menes med vaginal slapphet?

Årsaken til slapphet i vagina (vid vagina) er at bakre skjedevegg blir svakere i bekkenstøtte strukturen og muskulatur. Fødsels traumer som for eksempel mange barnefødsler, bruk av tang, vakuum, rifter eller «klipp» inn i endetarmen eller anale lukkemuskler kan øke risikoen for å utvikle bakre skjedevegg prolaps (en rectocele). Mye problemer med forstoppelser og avføring eller gjennomgått fjernelse av livmor (hysterectomi) kan føre til utvikling av slappe skjedevegger eller prolaps.

Disse problemene utvikles med alderen, men de kan forekomme også hos yngre kvinner, og hos kvinner som ikke har født barn.

intimkirurgi

 


Behandlingsmetoder:

 

«MonaLisaTouch» Laserbehandling →