Få tilbake din femininitet på 6 minutter!

Hva er MonaLisa Touch behandling?

Monalisa Touch er en helt ny laserbehandling i Norge som gir vaginal foryngelse ved å bedre slimhinnen i skjedeveggen uten hormoner og kirurgi.

For hvilke kvinner er Monalisa Touch laserbehandling best egnet?

For  kvinne med vaginal atrofi ( tørre vaginal slimhinner), smerte under samleie, svie, urin inkontinens eller vaginal slapphet som ønsker tightening.

De fleste kvinner får noen av disse plagene i overgangsalder og mange får problemer allerede etter første barnefødsel. Monalisa Touch er den ideelle behandlingen for dem som er ute etter en mindre behandling i forhold til tradisjonelle kirurgiske behandlinger eller ikke ønsker hormon behandling. Det er også en bra behandling for dem som har blitt behandlet lokalt for kreft og ikke kan ha hormonbehandling.

intimkirurgi

Ubehaget fra de fysiologiske endringene knyttet til forandringer i vaginalslimhinnen, kan påvirke livskvaliteten og påvirke par- forholdet, og kan føre til lav sex lyst, uteblivelse av orgasme og helt fraværende sex lyst hos kvinner pga av testosteron mangel.

MonaLisa Touch fremmer utvinning av genital slimhinne- balanse på en sikker og nærmest smertefri måte ved hjelp av metoder som ligner på de som brukes for å redusere aldring av huden i ansiktet.

Kan MonaLisa Touch bedre tørrhet i skjeden?

Laserens effekt på vaginal slimhinne vev, stimulerer produksjonen av kollagen og bedrer funksjonaliteten til det behandlede området, og gjenoppretter tilfredsstillende blodtilførsel, fuktighet og elastisitet. MonaLisa Touch kan derfor bedre fuktproduksjon i vaginalslimhinnen uten bruk av hormoner.

Kan Monalisa Touch brukes for behandling av vaginal slapphet/ vidhet i vagina?

Uttrykket «løs vagina» refererer til en tilstand i hvilken grad diameteren av skjeden økes. Dette er ofte forårsaket av naturlige ting som aldringsprosess eller fødsler. I disse tilfellene er det viktig å vurdere årsak og tilstanden av vagina for å utelukke et fremspring eller en involvering av musklene. Fraksjonert C02 laser tillater behandling av de tilfeller hvor «løs vagina» er på grunn av tap av elastisitet i slimhinnen.

Kan MonaLisa Touch bedre stressinkontinens?

Stressinkontinens er lekkasje av urin når en hoster, ler, nyser, løfter tungt, trener eller for eksempel hopper på trampoline.

Dette er den mest vanlige formen for inkontinens også hos yngre kvinner og dette kan nå bli bedret  med laser behandlingen MonaLisa Touch!

Kan MonaLisa Touch bedre smerter under samleie?

Laseren kan gi en vaginal rejuvenation / vaginal slimhinne forbedring med bedring i fuktproblematikk og generell slimhinneforbedring som dermed kan bedre på evt smerte problematikk under sex.

Behandling

Denne mini-invasive, laser-assisterte behandlingen utføres hos oss som først i Norge. Behandlingen er ikke kirurgisk og tar svært kort tid. Selve inngrepet tar ca 6 min.

Behandlingen er så å si smertefri og krever vanligvis ingen bedøvelse.

De fleste merker en bedring allerede etter første behandling, men vanligvis anbefaler vi en full syklus på 2-3 økter med med ca. en mnd. mellom hver behandling. Enkelte må ha flere behandlinger. Antall behandlinger er avhengig av graden av symptomer som skal behandles. Gynekologen vår kan vurdere og anbefale den mest hensiktsmessige behandlings plan etter undersøkelse.

Gunstige effekter

Laseren stimulerer kollagen produksjonen og forbedrer tilstanden til slimhinnen i vaginal veggene og fremmer rehydrering og funksjonell bedring av vaginalt vev.

Takket være disse faktorene bedrer det tørrhet, skjørhet og tap av slimhinne – elastisitet. Dermed kan  irriterende kløe, irritasjon og smerter, som blir spesielt tydelig under samleie bli bedret eller fjernet.

Som et resultat, rapporterer de fleste av de behandlede pasientene at de opplever en betydelig forbedring i sin livskvalitet og deres sex liv.

Fraksjonert C02 laser muliggjør effektiv behandling uten bivirkninger fra medisiner eller kirurgisk behandling.

Resultatene vil være mer og mer merkbar etter om lag seks uker etter avsluttet behandling.

Etter Monalisa Touch behandling

Risiko for pasienter behandlet med Mona Lisa Touch er minimal. De fleste kvinner rapporterer midlertidige og svært milde bivirkninger som rødhet, spor blødning eller hevelse, noe lett sviende ubehag, som vanligvis forsvinner etter en eller to dager.

Under healing prosessen som er ca 3-7 dager, er det lurt å unngå sex, tampongbruk, karbad eller basseng, men man kan trene rett etter behandling.

Gynekologen vår kan gi deg råd om Monalisa Touch og hva som er best for deg for å oppnå de beste resultatene. Velkommen til uforpliktende konsultasjon!

Film fra danske nyheter om Mona Lisa Touch

Ler mer om Deka laser her.