Hva er en Klitoris Hood Reduksjons operasjon?

Dette er et relativt enkelt inngrep innen vaginal kosmetisk kirurgi. Dette utføres for å forbedre forstørrelse, forlengelse og asymmetri av klitoris hetten forårsaket av natur, fødsler eller aldring. Klitoris blir løftet og arrene gjemt inni foldene og er dermed usynlige. Dette må ikke forveksles med en omskjæringsoperasjon da meningen med en slik type operasjon er helt motsatt. Effekten av en Klitoris Hood operasjon er å få fram mer følelse i klitoris for dem som er plaget med for mye hud som dekker klitoris.

Hva er klitoris hetten?

Klitoris hetten (også kalt klitoris forhuden) er en hudfold som omgir og beskytter glans av klitoris og utvikler seg som en del av de indre kjønnsleppene.

intimkirurgi

Hvorfor ønsker noen en klitoris løft operasjon?

Klitoris er en av de mest følsomme delene av en kvinnes kropp. Når forhuden eller klitorishetten er stor føler mange kvinner det kan være sjenerende kosmetisk, men ikke minst fysisk da et stort hudoverskudd kan nedsette den erogene sone som klitoris er.

Laser operasjon er et nytt framskritt i operasjonsteknikk

Nye teknologiske framskritt innen kosmetiske gynekologiske prosedyrer involverer bruk av laser. Fordelene med bruk av laser framfor den gamle skalpell teknikken er mindre risiko for blødning, vevsskade og infeksjon. Laser gir mer nøyaktighet, raskere operasjon og bedre samlede resultater.

Gynekologen har lang erfaring med gynekologiske operasjoner.

Det har vært en stor utvikling innen kosmetisk gynekologi de siste årene, og ved Klinikk Arendal har vi gynekolog med høy kirurgisk kompetanse innen denne type kirurgi. Ta kontakt og be om en konsultasjon hos vår gynekolog hvis du ønsker en uforpliktende konsultasjon.

 • Før operasjon

  Vi har uforpliktende konsultasjon hos gynekolog som har mange års erfaring. Du vil møte samme lege før, under og etter operasjon slik at du vil slippe å forholde deg til mange personer.

 • Under operasjon

  Dette er en operasjon som er vanlig å foreta i lett narkose. Pasientene som får lett narkose/ dyp sedasjon vil sove under hele operasjonen, men puste selv og vil ikke kjenne noen smerter under operasjon. Det er alltid en erfaren anestesi lege som gir deg narkosen.

  Klitoris hetten vil bli redusert og klitoris løftet. Arrene blir gjemt inni foldene og blir dermed usynlige.

  Deretter vil gynekologen sy med selvoppløselig tråd. Disse stingene vil ikke trenge å fjernes senere.

 • Etter operasjon

  Du våkner opp på oppvåkningsavdelingen der en sykepleier vil passe på deg. Du vil oppleve full diskresjon da det kun benyttes enerom til oppvåkningspasientene. Det finnes også en bakdør som kan benyttes dersom det er ønskelig når du skal hjem.

  Du vil sannsynligvis være 1 time etter avsluttet operasjon. Det er normalt at det vil gjøre litt vondt rett etter operasjonen og en del dager etter operasjon. Du vil få med deg smertestillende tabletter samt en resept på dette.
  Før du kan dra hjem må det sjekkes at det ikke er noen aktiv blødning fra sårflatene og ha klart å late vannet.

  Du kan dusje etter 2 dager. Såret skal renses med antiseptisk morgen og kveld. Etter vannlating anbefales det å bruke sanitære våtservietter istedenfor vann. Ved avføring anbefales vann og tørke området forsiktig med håndkle.

  Det kan komme en liten blødning fra operasjonssåret innen 2 uker etter operasjon og det kan være lurt å bruke et bind eller truseinnlegg.

  Det må unngås å bade i badekar og basseng samt avstå fra samleie i 6 uker etter operasjon.

  Alvorlige komplikasjoner er svært sjeldne, men ta kontakt med oss dersom du skulle få stor blødning, feber, svært hovne sår eller mer smerter etter noen dager. Vi ønsker at du tar kontakt med oss dersom du har spørsmål du lurer på etter operasjonen.