Hva kan behandles med Blått og Rødt lys:

 • Akner/ kviser i kombinasjon med medisinsk hudprogram
 • Store porer
 • Slapp/ uelastisk hud/ fine linjer
 • Tørr og sår hud
 • Rocacea
 • I kombinasjon med Skinboosters for bedre effekt
 • Økt sårtilheling etter operasjoner

Hva er blått og rødt lys?

ICLEAR XL har en balansert blanding av blått og rødt lys for optimal effekt.

ICLEAR XL genererer lys i det blå, eller røde og infrarøde området av spekteret. De to bølgelengdeområdene supplerer hverandre. Du får da optimal effekt på ulike stadier i behandlingsprosessen.

Blått lys blir brukt til behandling av akne i kombinasjoner med medisinske kremer. På denne måten dreper en Propionebakterien raskt og effektivt. Denne bakterien er årsaken til betennelsesreaksjonen i huden. Blått lys reduserer det meste av inflammatorisk akne i løpet av en mnd hos 80 % av pasientene.

Det blå lyset aktiverer fotoxiske substanser kalt prophyriner. Den aktiverer phorfyrinen og starter en kjemisk reaksjon, som produserer oksygen, som igjen ødelegger propionebakterien uten å skade huden.

I aldrende hud er det påvist såkalt microinflammasjon rundt cellene. Ytre skadelige faktorer som sollys spiller her en rolle. Det blå lyset reduserer denne microinflammasjonen.

Det røde lyset fører til at små blodkar ytterst i huden utvides, blodsirkulasjonen øker , huden får dermed mer oksygen og blir vitalisert. Videre gir det røde lyset økt stimulering til cellefornying. Dette reduserer og forebygger fine linjer i huden og gir en generell oppstramming.
Brukes gjerne i kombinasjon med Scinboosters for en optimal effekt på huden.
En kan også få finere sårtilheling etter diverse plastiske operasjoner.

Hvor mange behandlinger:

 • Anbefaler kur på 8 – 12 behandliger

Behandlingstid: 45- 60 minutt, Ingen nedetid

Fordeler med denne type behandling:

 • Raskere resultat enn andre metoder på markedet. Dette reduserer også risiko for aknearr.
 • Ingen ”nedetid”. Du kan ta til med dine daglige gjøremål umiddelbart etter behandling.
 • Ingen bivirkninger, og totalt smertefritt.
 • Ingen bruk av antibiotika.
 • Kan brukes på alle kroppsdeler.
 • Ingen hudirritasjoner

Rødt Lys

Gjennom livet er det ein naturlig balanse mellom kontinuerlig avstøting av døde hudceller frå hudoverflaten og nydanning ved celledeling i basallaget. Ein komponent i aldringsprosessen er redusert blodsirkulasjon, noe som  gir mindre surstofftilgang. Aldrende hud får f. ex en del skadde celler og  celledelingen går senere.

Synlige tegn på aldring er gulbrune og ujevne pigmentflekker, fine linjer, store porer og redusert elastisitet. Resultatet er grå og livløs hud.
iClearXL-teknologien har en balansert blanding av blått og rødt lys for optimal effekt.

I aldrende hud er det påvist såkalla mikroinflammasjon rundt cellene. Ytre, skadelige faktorer som sollys er medvirkende årsak. Det blå lyset reduserer denne mikroinflammasjonen.

Det røde lyset fører til at små blodkar ytterst i huden utvider seg, blodsirkulasjonen øker, huden tilføres mer oksygen og blir vitalisert. Lysbehandling vil ha lite effekt på pigmentflekker og ingen effekt på cuporose. Et par behandlinger med IPL vil vere mer effektivt for dette. En kan fortsette med rødt lys for ytterligere hudforbedring.

Lysbehandling kombinert med overflate-peeling, antioxidanter og hudkrem gir optimale resultater.
Det røde lyset gir varme, økt blodsirkulasjon og stimulerer cellene i underhuda til cellefornyelse. Dette reduserer og forebygger fine linjer i huden, og gir en generell oppstramming. En kan òg få finere sårtilheling etter diverse operasjoner.

Etter 4-6 behandlinger med rødt lys, vil dei aller fleste merke en bedring av hudkvaliteten.

En behandling tar vanligvis 45 minutter, er smertefri og utan bivirkninger.
Vanlig er 2 behandlinger i uken. En kur på 8-10 ganger er anbefalt.

 • Før lysbehandling

  • Kan komme med make-up på, men må tas av før behandling.
  • Skjegg en fordel om det er borte for bedre effekt.
  • Kan brukes på alle hudtyper og hudfarger
 • Under lysbehandling

  Huden renses før behandling.

  Du ligger i en god stilling og slapper av under lyset, med beskyttelsesbriller. Behandlingen er avslappende og behagelig, du kan sove og slappe helt av. Ikke noe ubehag, bare litt varme som oppleves som god.

 • Etter lysbehandling

  Vi smører på en fuktighetskrem. Du kan umiddelbart gå på jobb etter denne behandlingen.
  Resultatet er en sunnere hud med friskere glød !

  Blått lys blir brukt til behandling av akne. Ved bruk av dette spesielle lyset , gjerne i kombinasjon med Medisinsk kremprogram, dreper en Propione-bakterien raskt og effektivt. Denne spesielle bakterien er årsak til betennelsesreaksjonen i huda. Blått lys reduserer det meste av inflammatorisk akne i løpet av en måned hos 80 % av pasientene. Det er en trygg behandling utan bivirkninger.

  Det Blå lyset aktiverar fototxiske substansar kalla Porphyriner. Den aktiverte Phorfyrinen starter ein kjemisk reaksjon, som produserar oksygen, som igjen ødelegger Propionebakterien uten å skade huden.

  Behandlingen tar normalt 40-45 minutt. En kan behandle ansikt og hals, bryst, rygg eller der en ellers måtte ha akne-problem. Under behandling kan du kjenne varme fra lyset.

  Normalt starter en med 8 behandlinger over en fire ukers periode. En del pasienter bør forlenge behandlingen med 2 behandlinger de neste 1-2 ukene for optimalt resultat. Det bør gå minimum to dager mellom hver behandling, men ikke flere enn at du rekker 2 behandlinger i uka. Det er veldig viktig at du gjennomfører programmet som blir satt opp.