Hva er et brystløft

Ved et brystløft omformes brystets vev og overflødig hud fjernes, slik at brystene strammes opp og gis en rund, høyere og finere fasong. Diameteren på brystvorten reduseres vanligvis, da store og tunge bryst ofte har utvidet brystvorte.

Enkelte kvinner som utvikler heng, har relativt små og «tomme» bryst. Da kan vi legge inn silikonproteser samtidig som vi utfører brystløft, for å øke volumet og bedre fasongen.

Dersom brystene er svært hengende med en god del kjertelvev som tynger brystet, anbefaler vi at brystløft gjøres først, og at brystforstørrelse med innlegg av silikonproteser foretas ca 4-6 måneder senere hvis nødvendig.

brystloeft

Hvem egner seg for brystløft

 • Damer som har fått hengende bryster, men som er fornøyde med brystenes størrelse.
 • Damer som har fjernet eller ønsker å fjerne proteser
 • Damer som føler de har store brystvorter og samtidig ønsker å løfte brystene
 • Damer som ønsker mindre heng og rundere form

Hvem egner seg for brystløft med proteser

 • Damer som har moderat hengende bryst og som ønsker moderat større bryst
 • Damer som har mistet fylde i brystene etter svangerskap, amming eller vektnedgang
 • Damer som ønsker strammere, høyere, rundere og finere fasong og evt mindre brystvorter

liv-nilsen

Les mer om Liv fra Grimstad som tok brystløft hos Klinikk Arendal.

Hvem egner seg best for å gjøre brystløft og brystproteser i 2 forskjellige seanser

 • Kvinner som har stort heng og mye kjertelvev eller andre ting som gjør at plastikk kirurgen vil anbefale å vente 4-6 mnd for et optimalt resultat.

Lang erfaring med brystløft

Vår kirurg er spesialist innen plastikk kirurgi og videreutdannelse innen spesialfeltet kosmetisk plastikk kirurgi. Han har lang erfaring med brystoperasjoner og kan vise til meget gode resultater. Operasjonsteknikk som velges vil være individuelt tilpasset for å gi best mulig kosmetisk resultat og redusere faren for komplikasjoner.

 • FØR OPERASJON

  Klinikk Arendal har uforpliktende konsultasjon hos plastikk kirurg og du vil for din trygghet møte samme lege før under og etter operasjon.

  Før operasjon tegner plastikk kirurgen opp hvordan snittene skal legges.

 • UNDER OPERASJON

  Selve operasjonen tar ca 2 timer og utføres i lett narkose og lokalbedøvelse. Pasientene sover derfor under hele operasjonen og kjenner ingen smerte . Det er alltid en erfaren anestesilege som gir deg narkosen.

  Tråden man bruker til lukning av såret løses opp av seg selv og trenger derfor ikke fjernes. Det blir gitt en ”støtdose” av antibiotika for å redusere sjansen for infeksjon.

 • ETTER OPERASJON

  Du våkner opp på oppvåkningsavdelingen der en sykepleier vil passe på deg . Du vil oppleve full diskresjon da det kun benyttes enerom til oppvåkningspasientene. Det finnes også en bakdør som kan benyttes dersom det er ønskelig når du skal hjem.

  Du vil sannsynligvis være ca 2 timer etter avsluttet operasjon. Dvs at du totalt er på klinikken ca 5 timer operasjonsdagen.

  Det er normalt at det vil gjøre litt vondt rett etter operasjonen og en del dager etter operasjon. Du vil få med deg smertestillende tabletter samt en resept på dette.

  Det er normalt at brystene kjennes spente og hovne den første tiden etter operasjon og det kan ta flere mnd før brystene får sin endelige form.

  Operasjonen etterlater arr rundt brystvorten som et minimum, men mest vanlig er arr rundt brystvorten, loddrett ned til folden, og av og til må man også legge snitt under brystet. Plastikk kirurgen legger stor vekt på at arrene skal bli så pene som mulig, og det blir sydd med innvendig selvoppløselig tråd.

  Arrene er oftest ikke spesielt fremtredende, men 3-4 måneder etter operasjon kan de bli røde og irriterte. Dette er en naturlig del av tilhelnigsprosessen og etter ytterligere noen måneder vil arrene etter hvert blekne mer og mer. Taping av arrene har vist seg å påskynde og forbedre tilhelningsprosessen

  Hvis en senere ønsker å bedre ytterligere på arrene kan både laser,ipl, hudforbedringskremer, rødt og blått lys gi forbedringer

  Følelsen i brystvortene blir ofte nedsatt, spesielt i starten, men kommer tilbake litt etter litt. Etter ca 1 år er følelsen som regel tilbake, men en viss nedsatt erogen følelse må man kunne regne med.

  Tunge løft må unngås 4 uker etter operasjon og god støtte bh må brukes dag og natt i 4 uker. Denne kan kjøpes på klinikken.

  Kontroller utføres vanligvis den 1. 5. og 10 dagen. Det er vanlig å ha en 3 mnd kontroll hos plastikk kirurgen som opererte deg og denne timen har du selv ansvar for å ta kontakt for å få. Vi ønsker uansett at du tar kontakt om det er noe du lurer på og du vil alltid være velkommen til å komme innom hvis det skulle være noe du ønsker vi skal se på.

  Du får papirer med deg der det står hvordan du skal forholde deg etter operasjon samt tlf nr du kan ringe ved behov for tilsyn/hjelp hele døgnet.