Hva kan en fjerne med kar-laser?

  • Sprengte røde blodkar
  • Sprengte blå blodkar
  • Større blodkar opptil 5 mm i diameter

Hvordan virker behandlingen?

Laserlyset gir energi i form av varme gjennom huden, og absorberes godt i blodcellene uten at vevet rundt blir skadet. Karene varmes opp til 7- 800 grader, karveggen skades permanent og blodet koagulerer. De ødelagte karene blir nedbrutt og forsvinner gradvis.

Laseren har høy effekt, med integrert kjøling, som beskytter huden mot å bli overopphetet. Diode laseren setter i gang en prosess, som gjør at det koagulerte blodet gradvis blir brutt ned og fraktet ut av kroppen.

blodkar

Varmen blir lettere tatt opp av mørke celler enn av lyse. Det er derfor viktig at huden ikke har vært i solen 4-6 uker før behandling, slik at energien går til blodet og ikke til huden.

Under behandlingen smører en på en kjølende gel, og lysenergien kan en kjenne som små, raske stikk. En må regne med 1-4 behandlinger med 8-12 ukers mellomrom.

Etter behandling

Vi kjøler ned umiddelbart etter behandlingen og smører med tilhelende krem. De første par døgn etter behandlingen kan huden være rød og hoven. Enkelte opplever lett svie i opptil 12 timer etter behandling.

En må unngå badstue, for varme dusjer, skrubbing av huden og soling i 4 uker etter behandling. Brune flekker i huden kan forekomme, disse vil imidlertid forsvinne i løpet av 6- 12 måneder etter behandling. En kan også behandle med korrigerende krem.