fbpx

Klinikk Arendal er Aust- Agders eneste plastik- kirurgiske klinikk, og siden starten for ti år siden har markedet eksplodert. Nå er det   ikke   lenger   tabu å få fikset på kroppen.

Av Torstein Kvale jr.

Etter ti år som sykepleier ved barneavdelingen på sykehuset i Arendal, ville Wenche Kollen gjøre noe nytt og hun startet Klinikk Arendal på Maxis.

Det hele startet som en ren laserklinikk med to behandlingsrom, men nå har klinikken 15 rom og tilbyr et bredt spekter av behandlinger innen plastisk kirurgi, gynekologi, laser- og injeksjonsbehandlinger.

Seks leger og sju sykepleiere er tilknyttet klinikken.

– Klinikken er blitt mye større enn jeg hadde trodd, sier Wenche Kollen.

Men suksessen har ikke kommet av seg selv.

– Oppskriften er effektive, trygge og gode behandlinger – og ikke minst seriøse og dyktige medarbeidere, som er spesialiserte leger og sykepleiere med lang erfaring. Det har vært mye hard jobbing, og dette er ikke en ni til fire-jobb.

Ikke lenger tabu

Klinikk Arendal er den eneste plastikkirurgiske klinikken i Aust-Agder og er blitt en av landets største laserklinikker.

Dette er også den eneste godkjente Restylane- klinikken i fylket.

– Klinikk Arendal ble startet i en tid da det fortsatt var tabu med plastisk kirurgi, laser- og injeksjonsbehandlinger.

Nå er det nesten like vanlig som at folk striper håret hos frisøren, og markedet har eksplodert, sier Wenche Kollen. Og hun tilføyer:

– For oss er det en selvfølge med 100 prosent taushetsplikt, og vi har fortsatt mulighet for en diskrè ankomst gjennom vår bakdør. Men det blir færre og færre av dem som føler behov for det.

 Konkurransedyktige priser

– Av og til er noen nervøse før de kommer hit, men med vår erfaring og kompetanse gir vi pasientene trygghet og gode behandlinger tilpasset hver enkelts behov. De fleste er opptatt av kvalitet og trygghet, sier Wenche Kollen.

Men mange er også opptatt av priser.

– Og vi har absolutt konkurransedyktige priser, og prisnivået på mange behandlinger har ikke økt på ti år. Noen har faktisk blitt vesentlig billigere. Ett eksempel er mimikkrynkebehandlinger, som topper listen over de mest populære behandlingene i Arendal, sier Kollen.

På klinikkens nettsted, www.klinikkarendal.no, får du full oversikt over behandlinger og priser.

– Og hos oss får alle som ønsker, gratis personlig make-up-veiledning og råd om hvordan man best tar vare på huden og i tillegg gir den en forbedring med ulike anti-age-kremer.

Fikk bedre selvtillit

Liv Nilsen (47) fra Grimstad er blant de mange som er blitt behandlet ved Klinikk Arendal siden starten for ti år siden.

– Etter en vektnedgang på rundt 60 kilo, mistet brystene mine mye volum.

Det var virkelig ille. Brystene gikk utover selvtilliten, så derfor bestemte jeg meg for å undersøke brystløft, sier Nilsen.

Hun forteller at hun hadde hørt om andre som hadde fått utført forskjellige behandlinger ved Klinikk Arendal.

Hun tok kontakt med klinikken og fikk en konsultasjon med doktor Bo Cederqvist, som har 20 års erfaring som plastikkirurg.

– Det var ingen tvil etter at jeg hadde snakket med Bo. Han er en behagelig fyr, som har realistiske forventninger.

Jeg la selvsagt vekt på at han hadde lang erfaring, og det er viktig å føle at en er i trygge hender, sier Liv Nilsen.

Sommeren 2013 fikk hun utført brystløftet.

– Alt gikk fint, og jeg har ikke hatt noen problemer i etterkant. Nå er jeg veldig fornøyd med brystene mine – og selvtilliten er en helt annen, smiler 47-åringen.

Plastikkirurg Bo Cederqvist forteller at mange kvinner ønsker å få utført brystoperasjon etter fødsel eller slanking.

Men det er også menn som for eksempel ønsker å få redusert brystene sine ved fettsuging.

– Det er et bredt spekter av pasienter som kommer hit. Det er folk fra alle samfunnslag, og det er ikke lenger sett på som ekstremt å få utført slike operasjoner, sier den erfarne plastikkirurgen.

DETTE ER KLINIKK ARENDAL

  • Klinikk Arendal er den eneste plastikk-kirurgiske klinikken i Aust-Agder.
  • Eneste sertifiserte Restylaneklinikken i Aust-Agder.
  • Utfører flest injeksjonsbehandlinger i Aust-Agder.
  • En av landets største laser-klinikker.
  • Alle ansatte er autoriserte leger eller sykepleiere.
  • Lengst erfaring i Aust-Agder.

Klinikk Arendal på Maxis har vokst kraftig siden starten for ti år siden, og til sammen seks leger og sju sykepleiere er tilknyttet klinikken. Her ser vi deler av teamet: Irene Lyse (f.v.), Hilde Seljåsen, Eva Helland, Wenche Kollen, Lars Jacobsen, Bo Cederqvist og Jeanette Nedenes. Foto: Torstein Kvale jr.

legen

Liv Nilsen er storfornøyd etter at hun fikk utført brystløft i 2013. Her i samtale med plastikkirurg Bo Cederqvist. Foto: Torstein Kvale jr.