Et fornyet ytre

Mange år med pleie og omsorg for familiens syke satte sine tydelige spor i ansiktet til Nina Svaland. Etter profesjonell behandling ved Klinikk Arendal ser hun igjen godt ut. Nå anbefaler hun behandlingen til andre.

TEKST: LISBETH HOSKULDSEN/ Agderposten Extra

Hun ser godt ut, Nina Svaland. Fresh og naturlig. Det er ikke lengre mulig å se det på henne at hun i årevis har levd med alvorlig syke rundt seg som hun har pleid og vært der for døgnet rundt.

For 24 år siden fikk hun sitt første barn. En flott gutt. Men midt oppe i det som var den største lykken på jord, ble det også en sorg da det ble kjent at den nye verdensborgeren hadde en ondartet svulst på hjernen. Det skulle bli år med operasjoner og behandlinger, og lange sykehusopphold for dem begge. For fem år siden, 19 år gammel, måtte den høyt elskede gutten gi tapt for kreften, og Nina og resten av familien satt igjen med sorgen og savnet.

Gleder og sorger

Ethvert menneske er helt unikt og uerstattelig, og ingen kan noen gang fylle plassen til den som er borte. Allikevel kan det vel sies at det i sorgen er en lykke at Nina også er mor til to flotte jenter. Den yngste av dem ble imidlertid født med en kraftig skoliose og har vært igjennom mange operasjoner.

I fjor fikk hun den siste og største ryggoperasjonen.

– Og da den viste seg å være vellykket kunne jeg slappe litt av, og da kjente jeg hvor utrolig sliten jeg var, sier Nina. Det hører også med til historien at samtidig med at Nina hadde to syke barn, fikk også hennes egen far en ondartet  kreftsvulst på hjernen og døde etter hvert som en følge av dette.

Fikk «nytt» ansikt

Nina var nå veldig preget av alt det tunge og triste og kjente etter hvert nesten ikke igjen sitt eget speilbilde. Ønsket om å gjøre noe med ansiktet meldte seg.

Nina kjente godt Wenche Kollen som for åtte og et halvt år siden åpnet Klinikk Arendal på Maxis i Arendal, en klinikk med avansert hud- og kroppspleie for vanlige menn og damer. Før Wenche åpnet egen klinikk jobbet hun i 10 år ved barneavdelingen på Sørlandet sykehus Arendal, og der ble de to godt kjent da Nina var der i lange perioder sammen med sønnen.

– Jeg kontaktet Wenche som fortalte meg hva alternativene var, forteller Nina.

– Jeg følte meg trygg på at jeg var i de beste hender, og da jeg også fikk full støtte hjemme gikk jeg for behandling.

Over en periode på fire-fem uker i vinter fikk Nina IPL lysbehandling for rødhet og Rosacea, og laser for jevnere hud.

Hun fikk også Restylane hyaluronsyrebehandling for utfylling av furer, linjer, slapp og sliten hud samt Botox for mimikkrynker.

– Og resultatet er jeg kjempefornøyd med, sier Nina. – Jeg synes selv at det er «den gamle» Nina jeg nå ser i speilet, og de hjemme synes jeg ser bra ut og at ansiktet ser helt naturlig ut, ikke behandlet.

Litt Botox der bekymringsrynken ofte kommer mellom øyebryna, har dessuten gitt meg mindre migrene. Legene og sykepleierne ved Klinikk Arendal har gitt meg en veldig proff behandling. Jeg har hele tiden følt meg trygg og godt ivaretatt, og det har vært god oppfølging. Etter behandlingen har jeg møtt på flere, både venner og bekjente, som kommenterer at jeg ser godt ut.

Kvaliteten i fokus

Wenche understreker at kvaliteten er i fokus ved Klinikk Arendal. Dyktige leger som opererer daglig og har lang erfaring, gjør alle inngrepene, godt hjulpet av profesjonelle sykepleiere. De bruker også noe av det beste utstyret som er å få på markedet.

– Men trenden er ikke kirurgiske inngrep, understreker hun. – Svært mye kan gjøres uten inngrep, ikke minst med de gode kvalitetskremene ZO fra Obagi som kan gi en stor forbedring på pigmenteringer og er en kraftig anti-age kur. Botox bedrer mimikkrynker og de vanligste områdene er sinnarynker, panne og smilerynker. Restylane kan gi volum og utfylling av rynker samt en generell hudforbedring. Restylane er hyalronsyre som vi har naturlig i huden, og er behandling som ikke påvirker mimikken slik som Botox.

– Restylane har valgt Klinikk Arendal som eneforhandler siden vi står for kvalitet og trygghet. Folk kan føle seg trygge ved å komme hit, sier Wenche. – Det meste vi gjør her er ikke glam, slik en del kanskje tror. Det handler hovedsakelig om å få hjelp til et problem. Flere og flere investerer i seg selv. Mange ønsker de hadde startet tidligere når de ser resultatene.

nina-for

nina-etter

Ler mer om Ninas behandlinger: