fbpx

Få tilbake din femininitet på 6 minutter!

Hva er MonaLisa Touch?

Hva er MonaLisa Touch behandling?

MonaLisa Touch er en helt ny laserbehandling i Norge som gir vaginal foryngelse ved å bedre slimhinnen i skjedeveggen – uten hormoner og kirurgi.
Laseren stimulerer kollagen-produksjonen, forbedrer tilstanden til vaginal-slimhinnen og fremmer rehydrering av vagina. Dette bedrer derfor tørrhet, skjørhet, kløe, urininkontinens, vaginal slapphet, svie og smerter under samleie.

Som et resultat opplever de fleste av de behandlede pasientene en betydelig forbedring i sin livskvalitet og deres sex liv.
Fraksjonert C02 laser muliggjør effektiv behandling uten bivirkninger fra medisiner eller kirurgisk behandling.

Hvem er best egnet for MonaLisa Touch laserbehandling?

Monalisa Touch er den ideelle behandlingen for dem som er ute etter en mindre behandling i forhold til tradisjonelle kirurgiske behandlinger eller ikke ønsker hormon behandling.

Kvinner i overgangsalder
De fleste kvinner får overgangsplager som f.eks. vaginal atrofi (tørre vaginal slimhinner), smerte under samleie, svie og/eller urin inkontinens.Ubehaget fra de fysiologiske endringene knyttet til forandringer i vaginalslimhinnen, kan påvirke livskvaliteten og påvirke par- forholdet, og kan føre til lav sex lyst, uteblivelse av orgasme og helt fraværende sex lyst hos kvinner pga av testosteron mangel.

Kvinner etter barnefødsler
Etter barnefødsler blir mange plaget med urinlekkasjer og kan føle på vaginal vidhet. Denne behandlingen kan bedre på lettere urininkontinens og gi vaginal tightening.

Kvinner som har hatt brystkreft
Da brystkreftpasienter vanligvis ikke kan bruke hormoner, er MonaLisa Touch behandling ideell for denne pasientgruppen.

MonaLisa Touch kan bedre på …

Tørrhet i skjeden

Laserens effekt på vaginal slimhinne vev, stimulerer produksjonen av kollagen og bedrer funksjonaliteten til det behandlede området, og gjenoppretter tilfredsstillende blodtilførsel, fuktighet og elastisitet. MonaLisa Touch kan derfor bedre fuktproduksjon i vaginalslimhinnen uten bruk av hormoner.

Vaginal slapphet / vidhet i vagina

Uttrykket «løs vagina» refererer til en tilstand i hvilken grad diameteren av skjeden økes. Dette er ofte forårsaket av naturlige ting som aldringsprosess eller fødsler. I disse tilfellene er det viktig å vurdere årsak og tilstanden av vagina for å utelukke et fremspring eller en involvering av musklene. Fraksjonert C02 laser tillater behandling av de tilfeller hvor «løs vagina» er på grunn av tap av elastisitet i slimhinnen.

Stressinkontinens

Stressinkontinens er lekkasje av urin når en hoster, ler, nyser, løfter tungt, trener eller for eksempel hopper på trampoline.
Dette er den mest vanlige formen for inkontinens også hos yngre kvinner og dette kan nå bli bedret  med laser behandlingen MonaLisa Touch!

Smerter under samleie

Laseren kan gi en vaginal rejuvenation / vaginal slimhinne forbedring med bedring i fuktproblematikk og generell slimhinneforbedring som dermed kan bedre på evt smerte problematikk under sex.

Lichen Sclerosus

Tilstanden er karakterisert ved kløe, smerte og ubehag rundt kjønnsåpningen. Den kroniske hudbetennelsen kan medføre hvite flekker og tynn/skjør hud. Denne tilstanden behandles ofte med hydrokortison, noe som på sikt kan gi enda tynnere og skjørere hud. MonaLisa Touch laserbehandling kan bedre på disse symptomene uten bruk av kortison ved mykgjørelse og fornyelse av vevet.

Behandling og effekt

Behandlingen

Ikke-kirurgisk laserbehandling som som utføres hos Klinikk Arendal som først i Norge.
Selve inngrepet tar kun ca. 6 min.
Behandlingen er så å si smertefri og krever vanligvis ingen bedøvelse.

Gunstige effekter

De fleste merker en bedring allerede etter første behandling, men vanligvis anbefaler vi en full syklus på 2-3 økter med med ca. en mnd. mellom hver behandling. Enkelte må ha flere behandlinger. Antall behandlinger er avhengig av graden av symptomer som skal behandles. Gynekologen vår kan vurdere og anbefale den mest hensiktsmessige behandlings plan etter undersøkelse.

Resultatene vil være mer og mer merkbar etter om lag seks uker etter avsluttet behandling.

Etter Monalisa Touch behandling

Risiko for pasienter behandlet med Mona Lisa Touch er minimal. De fleste kvinner rapporterer lett svie i en time etter behandling, og noen få kan oppleve rødhet, spor blødning eller hevelse i et par dager.

Under healing prosessen som er ca. 3-7 dager, er det lurt å unngå sex, tampongbruk, karbad eller basseng, men man kan trene rett etter behandling.


Bestill konsultasjon hos vår gynekolog her