Klinikk Arendal i Aust Agder tilbyr permanent hårfjerning med laser. Klinikk Arendal bruker en laser med Alexandrite-teknologi. Vi ønsker å gi våre pasienter den beste hårfjerningsbehandlingen, med dokumentert effekt. Vi har alle metodene for mer varig hårfjerning både ipl, diodelaser og alexandrite laser, men nesten 100% av kundene velger vår nye smertefrie og effektive alexandrite laser Motus Ax fra Deka.

Fakta om hårlaser behandling?

Hårfjerning med alexandrite laser er en enkel og svært lite smertefull metode sammenlignet med f.eksempel elektrolyse og diodelaser. Vår Motus Alexandrite laser med moveo teknologi er tilnærmet helt smertefri.

Hårfjerning med laser utføres av autorisert helsepersonell. Behandlingen fjerner effektivt mørke hår, fra medium blond til svart. I gjennomsnitt blir 15-20% av hårveksten fjernet under en behandling. På områder med mørke hår vil man raskere se bedring enn områder med lyse hår. Gjennomsnitt antall behandlinger på mørke hår og lys hud er 6-8 behandlinger. Noen vil trenge færre, mens andre vil trenge flere. Lyse hår er vanskeligere å fjerne, men også her kan man oppnå en reduksjon på 30-70%. Grunnen til dette er at laseren kan finne melanin/pigment i hårsekken selv om håret med det blotte øye ser ut som lyst hår.

blodkar

Hvordan virker behandlingen?

Laserlyset absorberes av pigment i hårsekken og forvandles til varme. Dette fører til kraftig oppvarming av hårsekken. Hår i anagen fase (vekstfase) ødelegges. De andre fasene påvirkes også slik at etter vekst vil være mye langsommere.

Markedet tilbyr mange forskjellige hårfjerningslasere, men med ulik effekt. Vi bruker Motus AX laser fra DekaLaser. Denne laseren sørger minimale sjanser for hudskader da den varmer opp hudflaten før den behandler. Maskinen kan behandle alle hudtyper og hudfarger, samt alle områder på kroppen.  Denne maskinen er topp-moderne og sørger derfor for så å si smertefri hårfjerning.

Forberedelser før behandling

Du bør ikke ta solarium eller sole deg de siste 3 – 4 uker før behandling fordi lyset også blir absorbert av pigment i huden.

Du må ikke vokse/nappe hårene, bruke elektrolyse eller hårfjerningskrem de siste 4-6 uker før behandling, fordi vi ønsker normale hårsekker under behandlingen.
Alle kroppsområder som skal behandles må være glattbarbert før behandling. Barber området samme dag eller senest dagen før behandling. . Ikke bruk bodylotion eller fuktighetskrem på områdene som skal laser­ behandles på behandlingsdagen.

Er hårtapet etter fjerning med laser varig?

Hårreduksjonen er dokumentert permanent innenfor en oppfølgingsperiode på opp til 3 år etter siste behandling. Dette er tilstrekkelig lang observasjonstid også for områder med lang vekstsyklus (legger). Det er således vitenskapelig grunnlag for å garantere permanent resultat med mindre det foreligger hormonelt betinget økt hårvekst.

Hvem kan behandles?

Alle kan behandles, men det er best effekt for lys hud og mørke hår. Lyse hår er imidlertid de som er vanskeligst å fjerne.

Svarte hår på hvit hud fjernes med færre behandlinger enn brune hår på brun hud.

Hvor ofte må behandlingen foretas?

Behandlingen skjer i flere omganger avhengig av hårets vekstfaser. Håret har en livssyklus på 3 faser, det er kun i vekstfasen at håret lar seg behandle. Hårene befinner seg ikke i samme faser til samme tid. Det er derfor ingen laserbehandling kan fjerne alle hårene etter kun en behandling. Dermed vil det være individuelt hvor mange behandlinger man trenger. Gjennomsnittlig antall behandlinger for kraftige brune/sorte hår på lys hud er 6-8 ganger. For lyse hår trenger man flere behandlinger og effekten kan aldri bli like god.

Hvor lang tid bør det gå mellom hver behandling?

Hår i ansikt, armhuler og bikini minumum  4 uker mellom hver behandling.
Hår på resten av  kroppen 6-8 uker mellom hver behandling.

Ler mer om Deka laser her.