Hva er en er en utstående ører operasjon?

En ørekorreksjon gjør at utstående ører får en bedre form og blir liggende tettere inntil hodet. En slik øreoperasjon er svært vanlig både for barn og voksne.

Utstående ører betyr at det ytre øret står lenger fra hodet enn det som er normalt. Det er to former for utstående ører. Noen ganger er skålen i øret for stor, mens andre ganger er ørebruskens folding for svakt utviklet.

Lang erfaring

Vår kirurg er spesialist innen plastisk kirurgi. Han har lang erfaring med plastikkirurgiske operasjoner og kan vise til gode resultater. Operasjonsteknikk som velges vil være individuelt tilpasset for å gi best mulig kosmetisk resultat og redusere faren for komplikasjoner.

utstaaende-orer

 • Før operasjon

  Klinikk Arendal har uforpliktende konsultasjon hos plastikk kirurg og du vil møte samme lege før, under og etter operasjon.

  Rett før operasjon tegner plastikk kirurgen opp hvordan snittene skal legges bak øret.

 • Under operasjon

  Inngrepet utføres i lokalbedøvelse eller lett narkose. De som får lett narkose sover under hele operasjonen, puster selv og kjenner ingen smerter. Det er alltid en erfaren anestesilege som gir deg narkosen.

  Under operasjonen legger man et snitt bak ørene slik at man kommer til brusken. Bruskskjelettet omformes, slik at ørene får en naturlig form samtidig som de blir stående mer inn mot hodet. Etter at kirurgen har formet ørene som ønsket, syes snittet bak ørene sammen, og ørene holdes ytterligere på plass mot hodet med en bandasje. Vanligvis legger man også et bånd rundt hodet slik at bandasjen holder seg på plass under tilhelingsperioden.

 • Etter operasjon

  Hvis du kun har hatt lokalbedøvelse kan du reise nokså raskt etter inngrepet, men hvis du får lett narkose våkner du opp på oppvåkningsavdelingen der en sykepleier vil passe på deg. Du vil oppleve full diskresjon da det kun benyttes enerom til oppvåkningspasientene. Det finnes også en bakdør som kan benyttes dersom det er ønskelig når du skal hjem.

  Du må ligge høyt med hodet i uken etter operasjonen. Dette vil gi mindre smerter og hevelser. Det er normalt at det vil føles som litt ubehagelig rett etter operasjonen og en del dager etter operasjonen. Etter første døgnet pleier det å være forbundet med lite smerte. Du vil få med deg smertestillende tabletter samt en resept på dette.

  Plastikk kirurgen legger stor vekt på at arrene skal bli så pene og usynlige som mulig.

  Etter 3-4 måneder etter operasjon kan arrene bli røde og irriterte. Dette er en naturlig del av tilhelingsprosessen og etter ytterligere noen måneder vil arrene etter hvert blekne mer og mer.

  Hvor raskt du skal komme på kontroll avhenger av hvilken metode som blir brukt, men etter 1 uke skal du komme tilbake for å fjerne bandasjene rundt ørene. Deretter skal du gå med et pannebånd dag og natt i 1 uke slik at ørene ligger inntil hodet. Etter 2 uker kan en gå over til pannebånd kun på natten i 3 uker (dvs totalt 2 uker dag og natt og 5 uker natt).

  Etter 2 uker kommer du til ny kontroll for å fjerne to sting, resten av stingene er selvoppløselige.

  Det er også vanlig å ha en 3 mnd kontroll hos plastikk kirurgen som opererte deg og denne timen har du selv ansvar for å bestille. Vi ønsker uansett at du tar kontakt om det er noe du lurer på og du vil alltid være velkommen til å komme innom hvis det skulle være noe du ønsker vi skal se på.

  Du får papirer med deg der det står hvordan du skal forholde deg etter operasjonen samt tlf nr du kan ringe ved behov for tilsyn/hjelp hele døgnet.