Hvorfor grove porer i ansiktet?

Store porer er et svært vanlig problem hos mange. Noen føler kanskje de alltid har hatt store porer, mens andre plutselig oppdager at huden har fått et grovere trekk. Det er flere årsaker til at noen har store porer. Det kan skyldes talg, gener, alder, solskader og tette porer. Mange med grove porer har det genetisk i familien. Fet hud og talg i seg selv kan også føre til store porer. Svarte prikker, komedoner, er talg som har oksidert på grunn av tette porer. Hvis du har svarte porer har du fet hud og bør bruke produkter tilpasset dette.

Alder og livvstil påvirker størrelsen på porene. Ved økt alder taper man mye kollagen og elastin. Dette fører til at huden blir slapp og porene utvides. UV-skader vil også ødelegge bindevev som kollagen og elastin og dermed utvide porene.

Hvordan behandle store og grove porer?

Man kan aldri bli helt kvitt porer da det er hudens måte å puste på, men kan reduseres med gode produkter og behandlinger.

Alle med fet hud bør ha rens, skrubb, eksfoliering og talgkontroll som fast hudpleie-rutine. ZO by Zein Obagi har ypperlige produkter til dette, da de inneholder blandt annet glykolsyre, salicylsyre eller A-vitamin syre, som er kjent for å minimere porer.

Klinikkbehandlinger for å minimere porer er f.eks. Aktiv FX, EndyMed, Dermapen og kjemisk peeling.

Alle disse behandlingene og produktene har vi på Klinikk Arendal på Maxis.