Forekomsten av rødming synes å være nokså lik blant kvinner og menn. Selv om rødming sjelden er noe stort problem for de fleste av oss, kan tilstanden for noen være så uttalt at den blir en plage. Rødming kan være ubehagelig i sosiale sammenhenger og i noen tilfeller kan den også virke negativt for yrkeskarrieren.
Vi rødmer fordi blodårene i huden (kapillærene) utvider seg og tillater mer blod å flyte opp til hudens overflate, slik at den blir rød og føles «het». Vanligvis oppstår rødming på øvre del av brystet, eller nederst på halsen, men rødmen kan også dekke ansiktet.

Rødming fører ofte til at blodkar sprenges ytterst i huden og dette viser seg ved generell rødhet eller enkelte sprengte synlig blodkar.

rynker

Rødmebehandling

Rødming er vanskelig å behandle siden det er som regel psykisk betinget, men på Klinikk Arendal kan vi bedre på generell rødhet og synlige blodkar i ansikt, hals og til dels bryst ved Intenst Pulset lys (IPL) behandling.

Når en person får redusert den generelle rødheten blir også rødmingen bli som regel mindre uttalt og dette skaper igjen mer trygghet for personene å vite at de ikke blir så røde som før. Derfor vil ofte IPL behandling være med på å snu en vond sirkel og skape mer ro for personen.

Les mer her : IPL behandling