Hvorfor oppstår rynker i pannen?

Mange har veldig sterk muskelbruk / mimikk i panne området. Musklene i dette området blir ofte veldig sterke dersom en hever mye på øyebrynene og pannen. Hos mange som bruker denne muskelen aktivt blir det etter hvert dannet tynne linjer, rynker og furer.

Behandling av rynker i pannen

Botox er ofte førstevalget når en skal behandle rynker som har oppstått i dette områdene siden Botox får musklene til å slappe av og dermed glatter ofte rynkene seg ut. I tillegg forebygger Botox mot videre utvikling av rynkene. De fleste føler Botox i dette området har en behagelig avslappende effekt i tillegg til å være en effektiv behandling for å glatte ut rynker.

botox

Dersom rynkene i dette området har fått tid til å feste seg eller furene er blitt dype kan det være aktuelt å sette en liten mengde Restylane for å fylle ut rynkene. Hvis en i tillegg ønsker en forbedring av hudkvaliteten i området kan en laserbehandling eller hudprodukter være aktuelt.

Botox behandling mot hodepine / migrene

Siden Botox har en avslappende effekt på muskulatur, har mange svært god effekt på spenningshodepine ved bruk av Botox i glabella (mellom øyebryn) og i panneregion. Det er imidlertid viktig at ny hodepine av ukjent årsak blir undersøkt hos egen lege før en evt behandling.

Migrene behandling med Botox er vanskeligere å få effekt, men også svært mange med migrene får en god bedring med Botox i disse områdene. Det er også her svært viktig at en har fått utredet av egen lege at det ikke er alvorlige årsaker til at en har migrene før en Botox behandling.