Med årene kan man få slapp og løs hud på overarmer. Noen lar seg sjeneres av dette hudoverskuddet. Det er spesielt kvinner som får tendens til løs hud på overarmer og årsaken kan være blant annet vektendringer, arv og hormonelle faktorer.

Hva er en overarmsplastikk?

Overflødig fett kan fettsuges dersom huden har normalt god elastisitet, men ofte er det nødvendig med overarmsplastikk i tillegg for å få et optimalt resultat. Dette må som regel til fordi det trengs en oppstramming av løs hud. Overflødig hud blir da fjernet og arret kommer da på innsiden av overarmene fra armhulen og ned mot albuen. I svært sjeldne tilfeller kan arret legges kun i armhulen.

Plastikk kirurg med lang erfaring

Vår plastikk kirurg er spesialist innen plastisk kirurgi. Han har lang og bred erfaring. Operasjonsteknikk som velges vil være individuelt tilpasset for å gi best mulig kosmetisk resultat og redusere faren for komplikasjoner.

 • Før operasjon

  Klinikk Arendal har uforpliktende konsultasjon hos plastikk kirurg og du vil møte samme lege før, under og etter operasjon.
  Du vil få informasjonspapirer med deg hjem etter konsultasjon dersom du ønsker operasjon.
  Rett før operasjon tegner plastikk kirurgen opp hvordan snittene skal legges.
 • Under operasjon

  Selve operasjonen tar ca 1-2 timer avhengig av hvilken operasjonsteknikk som egner seg best i hvert enkelt tilfelle. Inngrepet utføres i lett narkose. Pasientene sover derfor under hele operasjonen, puster selv og kjenner ingen smerte . Det er alltid en erfaren anestesilege som gir deg narkosen.
  Som regel brukes det tråd til lukning av såret som løses opp av seg selv og de trenger derfor ikke fjernes. Det blir gitt en ”støtdose” av antibiotika for å redusere sjansen for infeksjon.
 • Etter operasjon

  Du våkner opp på oppvåkningsavdelingen der en sykepleier vil passe på deg . Du vil være på klinikken ca 4-5 timer. Du vil oppleve full diskresjon da det kun benyttes enerom til oppvåkningspasientene. Det finnes også en bakdør som kan benyttes dersom det er ønskelig når du skal hjem.

  Det er normalt at det vil føles som litt ubehagelig rett etter operasjonen og en del dager etter operasjon vil det være sårt og stramt. Du vil få med deg smertestillende tabletter samt en resept på dette.

  Det må brukes kompresjonsdrakt i 3 uker dag og natt og deretter 3 uker til på dagen for å unngå hevelse.

  Den første uken etter operasjon skal man unngå at armene henger rett ned langs siden av kroppen , fordi det da kan oppstå unødvendig mye hevelse og ubehag. Man bør prøve å holde armene hevet så mye som mulig, for eksempel ved å legge dem på hver sin pute i sengen eller sofaen. Det er viktig å strekke og bøye fingrene med jevne mellomrom for å opprettholde god sirkulasjon. Noe hevelse vil likevel komme, men vil som regel forsvinne noen dager etter operasjon.

  Armene skal ikke brukes til tungt arbeid så det anbefales å være borte fra tung fysisk jobb i 4 uker.

  Du kan dusje 2-3 dager etter operasjonen. Bruk rent håndkle for å tørke den brune tapen som ligger over sårflatene.

  Plastikk kirurgen legger stor vekt på at arrene skal bli så pene som mulig, og snittet blir sydd sammen med selvoppløselig tråd og mulig noen utvendige suturer som evt skal fjernes etter ca 1 uke.

  Etter 3-4 måneder etter operasjon kan arrene bli røde og irriterte. Dette er en naturlig del av tilhelningsprosessen og etter ytterligere noen måneder vil arrene etter hvert blekne mer og mer. Taping av arrene har vist seg å påskynde og forbedre tilhelningsprosessen.

  Arrdannelse er individuell og hvis en senere ønsker å bedre ytterligere på arrene kan både laser,ipl, hudforbedringskremer, rødt og blått lys gi forbedringer.
  Det er vanlig å komme på kontroll allerede dagen etter samt 5. og 10. dag. Det er også vanlig å ha en 3 mnd kontroll hos plastikk kirurgen som opererte deg. Denne timen har du selv ansvar for å bestille. Vi ønsker uansett at du tar kontakt om det er noe du lurer på og du vil alltid være velkommen til å komme innom hvis det skulle være noe du ønsker vi skal se på.

  Resultatet av en slik operasjon blir vanligvis veldig bra, men operasjonen medfører arr på innsiden av overarmene. Følelsen i huden i området blir ofte nedsatt i ca 6- 12 måneder etter operasjon, men kommer tilbake litt etter litt. Man kan gjenoppta svømming og trening 6-12 uker etter operasjon. Det kan være lurt å starte litt forsiktig med treningen, og øke på med eventuell intensitet og styrke litt etter litt.

  Du får papirer med deg der det står hvordan du skal forholde deg etter operasjon samt tlf nr du kan ringe ved behov for tilsyn/hjelp hele døgnet.