Hva er mimikk rynker?

Det finnes to typer rynker, dynamiske og statiske.

Dynamiske rynker er egentlig ikke rynker, men linjer som er blitt tegnet av dine ansiktsuttrykk, f.eks smiling, mysing såkalte mimikkrynker. Disse rynkene får du når du gjør ulike grimaser med ansiktet.

Statiske rynker er hovedsaklig skapt av overeksponering av sollys og tobakksrøyking. Og de oppstår oftest rundt øynene der huden er tynnest.

Mange har veldig sterk muskelbruk / mimikk i hele ansiktet og det er ofte veldig sjarmerende, men disse personene får ofte mye mer rynker enn andre som ikke har så mye aktiv mimikk. Musklene i dette området blir ofte veldig sterke og i tillegg til at huden får rynker kan mange føle at det etter hvert kan bli anstrengt og mange blir rett og slett slitne hvis de har veldig sterk mimikk i enkelte områder.

botox

Behandling av mimikkrynker

De fleste områdene i ansiktet kan behandles. Botox er den desidert mest effektive behandlingen for mimikkrynker, men dersom rynkene i dette området har fått tid til å feste seg eller furene er blitt dype kan det være aktuelt å sette en liten mengde Restylane for å fylle ut rynkene. Hvis en i tillegg ønsker en forbedring av hudkvaliteten i området kan en laserbehandling eller hudprodukter være aktuelt.

 

 

Meld deg inn gratis i kundeklubben i dag!