Hva er mageplastikk / bukplastikk?

Ved en slik operasjon fjernes overflødig hud og fett på magen og magemuskler blir sydd sammen igjen hvis disse har glidd fra hverandre.

På denne måten kan magen bli flatere og strammere etter for eksempel stor vektnedgang eller graviditet. Dette er et problem som dessverre ikke kan trenes eller slankes bort.

Mini (nedre) bukplastikk – for deg som bare har løs hud nedenfor navlen

Dersom du har løs hud bare under navlen kan det være tilstrekkelig å utføre en såkalt mini (nedre) mageplastikk for å få et godt resultat. Ved en mini (nedre) mageplastikk vil man ikke oppnå oppstramming av huden over navlen. Minibukplastikk er et betydelig mindre inngrep enn full mageplastikk.

kundeklubb-kropp

Stor bukplastikk – for deg som ønsker å stramme opp hele magepartiet

Dersom du plages av løs eller overflødig hud både over og under navlen, er det ikke tilstrekkelig med en mini mageplastikk. En stor mageplastikk vil stramme opp hele magepartiet og gi deg en mye flatere mage. En stor bukplastikk inkluderer som oftest fettsuging samtidig og flytting av navle.

Oppstramming av magemuskulatur

Det er to rette magemuskler som har stor innvirkning på hvordan magen fremtrer og dens fasong. Disse magemusklene kan ha glidd fra hverandre i midtlinjen. Hvis musklene har glidd fra hverandre kan magen bule unødig fremover og dermed stå mer ut. Mange opplever at trening ikke gir ønsket effekt. Mageplastikk med sying av muskulatur kan stramme opp magemusklene, slik at magen får en flatere og finere fasong. Oppstramming av magemuskler foregår innvendig og gir ikke synlige arr. En slik oppstramming gjør at de fleste opplever at effekten av trening blir enda større enn før, siden man da får igjen «kontakt» med magemusklene.

Strekkmerker / eksem / keisersnittarr

Hvis du har arr etter keisersnitt vil dette arret ofte bli brukt som utgangspunkt . Mange ganger kan man da faktisk fjerne dette. Eventuelle inndragninger kan da ofte korrigeres til å bli mye penere. I de aller fleste tilfeller vil dette gå greit, litt avhengig av hvor lavt arret ligger og hvor mye overflødig hud man har.

Enkelte pasienter får også problemer med eksem eller sår i hudfolden som kan oppstå ved overflødig hud på magen. Disse problemene kan fjernes med en mageplastikk.

Strekkmerker under navlen kan ofte fjernes ved en stor mageplastikk og noen ganger kan også strekkmerker over navlen fjernes dersom det er stort nok hudoverskudd.

Lang erfaring med mageplastikk operasjoner

Vår plastikk kirurg er spesialist innen plastisk kirurgi. Han har lang erfaring med både stor og liten bukplastikk. Operasjonsteknikk som velges vil være individuelt tilpasset for å gi best mulig kosmetisk resultat og redusere faren for komplikasjoner.

 • Før operasjon

  Klinikk Arendal har uforpliktende konsultasjon hos plastikk kirurg og du vil møte samme lege før, under og etter operasjon.

  Du vil få informasjonspapirer med deg hjem etter konsultasjon dersom du ønsker operasjon.

  Rett før operasjon tegner plastikk kirurgen opp hvordan snittene skal legges.

 • Under operasjon

  Selve operasjonen tar ca 1-3 timer avhengig av hvilken operasjonsteknikk som egner seg best i hvert enkelt tilfelle. Inngrepet utføres i lett narkose. Pasientene sover derfor under hele operasjonen, puster selv og kjenner ingen smerte . Det er alltid en erfaren anestesilege som gir deg narkosen.

  Tråden man bruker til lukning av såret og løses opp av seg selv og trenger derfor ikke fjernes. Det blir gitt en ”støtdose” av antibiotika for å redusere sjansen for infeksjon.

 • Etter operasjon

  Du våkner opp på oppvåningsavdelingen der en sykepleier vil passe på deg . Du vil være på klinikken ca 4-5 timer. Du vil oppleve full diskresjon da det kun benyttes enerom til oppvåkningspasientene. Det finnes også en bakdør som kan benyttes dersom det er ønskelig når du skal hjem.

  Det er normalt at det vil føles som litt ubehagelig rett etter operasjonen og en del dager etter operasjon vil det være sårt og stramt. Du vil få med deg smertestillende tabletter samt en resept på dette.

  Du skal gå lett krokbøyd den første uken.

  Det må brukes kompresjonsdrakt i 3 uker dag og natt og deretter 3 uker til på dagen.

  Plastikk kirurgen legger stor vekt på at arrene skal bli så pene som mulig, og snittet blir sydd sammen med selvoppløselig tråd.
  Etter 3-4 måneder etter operasjon kan arrene bli røde og irriterte. Dette er en naturlig del av tilhelnigsprosessen og etter ytterligere noen måneder vil arrene etter hvert blekne mer og mer. Taping av arrene har vist seg å påskynde og forbedre tilhelningsprosessen.

  Arrdannelse er individuell og hvis en senere ønsker å bedre ytterligere på arrene kan både laser,ipl, hudforbedringskremer, rødt og blått lys gi forbedringer.

  Det er vanlig å komme på kontroll allerede dagen etter samt 5. og 10. dag. Det er også vanlig å ha en 3 mnd kontroll hos plastikk kirurgen som opererte deg. Denne timen har du selv ansvar for å bestille. Vi ønsker uansett at du tar kontakt om det er noe du lurer på og du vil alltid være velkommen til å komme innom hvis det skulle være noe du ønsker vi skal se på.

  Resultatet av en slik operasjon blir vanligvis veldig bra, men operasjonen medfører arr i bikiniområdet og rundt navlen ved en stor bukplastikk. Eventuelle graviditeter eller vektforandringer etter operasjon kan endre resultatet av operasjonen. Følelsen i huden i mageområdet blir ofte nedsatt i ca 6- 12 måneder etter operasjon, men kommer tilbake litt etter litt. Denne nedsatte følsomheten har ingen betydning for magens funksjon. Man kan gjenoppta svømming og trening 6-12 uker etter operasjon. Det kan være lurt å starte litt forsiktig med treningen, og øke på med eventuell intensitet og styrke litt etter litt.

  Du får papirer med deg der det står hvordan du skal forholde deg etter operasjon samt tlf nr du kan ringe ved behov for tilsyn/hjelp hele døgnet.