Fra naturen av er kvinner utstyrt med kjønnslepper av svært varierende størrelse. I utgangspunktet er det således viktig å være klar over at nesten alt er like «normalt» i denne sammenheng.

Mange kvinner sjeneres over kjønnsleppenes utseende dersom disse føles for små eller for store. Dette kan for mange føre til problemer når det for eksempel gjelder seksuelle relasjoner, eller situasjoner der man skal bruke badetøy. Ved for store indre kjønnslepper kan bruk av trange klær eller ulike sittestillinger også føre til fysisk ubehag og evt gnagsår. Sportslige aktiviteter som skaper lokal irritasjon/trykk (spinning, sykling, ridning mv.) kan også medføre sårhet/smerte.Ved samleie kan noen oppleve at kjønnsleppene dras inn i skjeden. Inngrepet har i løpet av de siste årene blitt mer og mer vanlig.

 

 

 

intimkirurgi

 

 

 

 

Hva kan endres og hvilken metode?

 

 • Store indre kjønnslepper – Overskudd reduseres ved at det kuttes direkte bort og sårflatene sys sammen med selvoppløselig tråd
 • For små ytre kjønnslepper – Fett transplantasjon kan gi kjønnsleppene mer fylde
 • For store ytre kjønnslepper – Liten fettsuging kan redusere størrelsen på ytre kjønnslepper
 • For stort venusberg – Fettsuging kan redusere stort venusberg

 

Lang erfaring med intim kirurgi

 

Våre leger er spesialister innen kosmetisk gynekologi og plastikk kirurgi. Gynekologen har lang erfaring med ulike intim kirurgiske inngrep og kan vise til svært gode resultater. Operasjonsteknikk som velges vil være individuelt tilpasset for å gi best mulig kosmetisk resultat og redusere faren for komplikasjoner.
Vi tar dine problemer på alvor, og sørger for at du føler deg komfortabel og trygg både før, under og etter inngrepet.

 

 • Før operasjon

   

  Ved konsultasjon hos legen vil du få informasjon om inngrepet og du vil ha muligheten til å få svar på dine spørsmål. Du vil møte samme lege før, under og etter operasjon slik at du slipper å forholde deg til mange leger.

   

 • Under operasjon

   

  Selve operasjonen tar ca 60 minutter avhengig av hvilken operasjonsteknikk som egner seg best i hvert enkelt tilfelle. Inngrepet utføres i lokalbedøvelse og lett narkose. De som får lett narkose sover under hele operasjonen og kjenner ingen smerte. Det er alltid en erfaren anestesilege som gir deg narkosen.
  Legen former kjønnsleppene som ønsket og syr snittflatene sammen med sting som ikke trenger å fjernes, men som løses opp av seg selv. Sårflatene blir sydd med en spesiell teknikk med så små sting som mulig for å redusere arr etter operasjon.

   

  Gynekologen foretrekker å operere med laser framfor skalpell for mer presisjon og nøyaktighet samt mindre blødningsrisiko og dermed mindre hevelse og raskere tilheling.

   

  Hvis ytre kjønnslepper eller venusberg skal fettsuges legges et lite snitt på noen få mm for innføring av fettsugingskanylen. Det samme vil være tilfelle ved en fettansplantasjon, men da blir det i tillegg et lite snitt til der fettet blir hentet fra.

   

 • Etter operasjon

   

  Hvis du kun har hatt fettsuging i lokalbedøvelse kan du reise nokså raskt etter inngrepet men hvis du får lett narkose våkner du opp på oppvåkningsavdelingen der en sykepleier vil passe på deg. Du vil oppleve full diskresjon da det kun benyttes enerom til oppvåkningspasientene. Det finnes også en bakdør som kan benyttes dersom det er ønskelig når du skal hjem.

   

  Det er normalt at det vil føles som litt ubehagelig rett etter operasjonen og en del dager etter operasjon. Du vil få med deg smertestillende tabletter samt en resept på dette.

   

  Vanligvis er tilhelningen etter en slik type operasjon rask og ukomplisert, man trenger ingen bandasjer. Etter operasjonen må en holde området rent for å unngå svie og infeksjoner. Det anbefales å dusje området etter toalettbesøk.
  Ved kjønnsleppekorreksjon av hudoverskudd er det viktig å forebygge hevelse i sårflatene ved å kunne ligge en del og holde seg i ro de første 7 dagene etter inngrepet. Unngå å sitte og stå for lenge av gangen.

   

  Trådene er selvoppløselige. Du trenger således ingen kontrolltime hos oss hvis du ikke skulle ønske dette av andre grunner når det gjelder kjønnsleppe korreksjon av overskuddshud. Hvis du derimot er blitt fettsugd eller fettansplantert vil det måtte fjernes enkelte suturer.

   

  Du kan dusje dagen etter operasjonen, men unngå karbad/svømming de første to ukene. Fysisk og seksuell aktivitet kan gjenopptas etter fire uker, men vis forsiktighet og styr aktiviteten i forhold til ubehaget. Det opererte området (kanten på kjønnsleppene) vil normalt kjennes fastere de første ukene. Disse vil gradvis mykne av seg selv.

   

  Risiko for sårinfeksjon er alltid til stede, men forekommer svært sjelden.

   

  Du får papirer med deg der det står hvordan du skal forholde deg etter operasjon samt tlf nr du kan ringe ved behov for tilsyn/hjelp hele døgnet.