Det er veldig vanlig at huden på innsiden av lårene spesielt hos kvinner blir slappere og løsere med årene. Det er ikke alltid mulig å trene eller å slanke seg til stramme lår. For enkelte vil løs overflødig hud måtte fjernes kirurgisk.

Hva er innerlårplastikk?

Lårplastikk / lårløft / innside lår plastikk et inngrep som har som hensikt å stramme inn huden på innsiden av lårene.

Etter store vekttap vil det ofte oppstå løs hud på lårene, noe som kan være til stor utseendemessig sjenanse, men også føre til fysiske plager i form av ubehag ved fysisk aktivitet, vansker med bekledning og sår hud i skrittet. I slike tilfeller kan lårplastikk være aktuelt. Inngrepet består i at man fjerner løst skinn fra lårets innside, noe som også gir en generell stramming av lårets øvrige regioner.

Dersom lårene gnisser mot hverandre vil sannsynligvis fettsuging kunne hjelpe, men da kan det hos noen bli løs overflødig hud og derfor bør enkelte kombinere fettsuging av innside lår med en kirurgisk korreksjon.

Ved en kirurgisk plastikk vil det bli et arr i lysken og eller på innsiden av lårene avhengig av hvor mye løs hud som skal fjernes.

laarplastikk

Lang erfaring med plastikk kirurgi

Vår plastikk kirurg er spesialist innen plastisk kirurgi. Han har lang og bred erfaring som plastikk kirurg. Operasjonsteknikk som velges vil være individuelt tilpasset for å gi best mulig kosmetisk resultat og redusere faren for komplikasjoner.

 • Før operasjon

  Klinikk Arendal har uforpliktende konsultasjon hos plastikk kirurg og du vil møte samme lege før, under og etter operasjon.

  Under den første konsultasjonen, vil plastisk kirurg vurdere lårenes fettmengde, den hengende huden, hudens fasthet og generell helse.
  Kirurgen vil forklare de forskjellige kirurgiske teknikker. Du bør være ærlig når du oppgir dine forventninger.  Dette fordi at kirurgen skal kunne vise de tilgjengelige alternativene, med de risikoer og begrensninger som finnes.

  Du vil få informasjonspapirer med deg hjem etter konsultasjon dersom du ønsker operasjon.

  Rett før operasjon tegner plastikk kirurgen opp hvordan snittene skal legges.

 • Under operasjon

  Selve operasjonen tar ca 2 timer avhengig av hvilken operasjonsteknikk som egner seg best i hvert enkelt tilfelle. Inngrepet utføres i lett narkose. Pasientene sover derfor under hele operasjonen, puster selv og kjenner ingen smerte . Det er alltid en erfaren anestesilege som gir deg narkosen.

  Tråden man bruker til lukning av såret og løses opp av seg selv og trenger derfor ikke fjernes. Det blir gitt en ”støtdose” av antibiotika for å redusere sjansen for infeksjon.

 • Etter operasjon

  Du våkner opp på oppvåkningsavdelingen der en sykepleier vil passe på deg . Du vil være på klinikken ca 4-5 timer. Du vil oppleve full diskresjon da det kun benyttes enerom til oppvåkningspasientene. Det finnes også en bakdør som kan benyttes dersom det er ønskelig når du skal hjem.

  Det er normalt at det vil føles som litt ubehagelig rett etter operasjonen og en del dager etter operasjon vil det være sårt og stramt og du vil måtte ta det helt med ro i 1 uke. De første dagene vil man kjenne seg «mørbanket», og føle noe «spreng» i lårene. Dette vil avta i løpet av den første uken. De første to døgn skal alle ha absolutt ro og ligge eller sitte mest mulig stille, med bena høyt. En «stressless»-stol er perfekt. De neste fem dager kan du gå forsiktig oppe.

  Du vil få med deg smertestillende tabletter samt en resept på dette.

  Det må brukes kompresjonsdrakt i 3 uker dag og natt og deretter 3 uker til på dagen.

  Du kan dusje etter 2-3 dager og tørke den brune tapen med et rent håndkle eller føne det tørt.

  Plastikk kirurgen legger stor vekt på at arrene skal bli så pene som mulig, og snittet blir sydd sammen med selvoppløselig tråd.

  Etter 3-4 måneder etter operasjon kan arrene bli røde og irriterte. Dette er en naturlig del av tilhelnigsprosessen og etter ytterligere noen måneder vil arrene etter hvert blekne mer og mer. Taping av arrene har vist seg å påskynde og forbedre tilhelningsprosessen.

  Arrdannelse er individuell og hvis en senere ønsker å bedre ytterligere på arrene kan både laser,ipl, hudforbedringskremer, rødt og blått lys gi forbedringer.

  Det er vanlig å komme på kontroll allerede dagen etter samt 5. og 10. dag. Det er også vanlig å ha en 3 mnd kontroll hos plastikk kirurgen som opererte deg. Denne timen har du selv ansvar for å bestille. Vi ønsker uansett at du tar kontakt om det er noe du lurer på og du vil alltid være velkommen til å komme innom hvis det skulle være noe du ønsker vi skal se på.

  Resultatet av en slik operasjon blir vanligvis veldig bra, men operasjonen medfører arr i lysken og ofte nedover låret avhengig av hvor mye hud som skal fjernes. Følelsen i huden i operasjonsområdet blir ofte nedsatt i ca 6- 12 måneder etter operasjon, men kommer tilbake litt etter litt. Man kan gjenoppta svømming og trening 6-12 uker etter operasjon. Det kan være lurt å starte litt forsiktig med treningen, og øke på med eventuell intensitet og styrke litt etter litt.

  Du får papirer med deg der det står hvordan du skal forholde deg etter operasjon samt tlf nr du kan ringe ved behov for tilsyn/hjelp hele døgnet.