Hva innebærer en kosmetisk halsoperasjon?

Halsløft er et inngrep som primært har som mål å forbedre utseendet av halsen. I varierende grad kan det være løs hud, strenger eller for mye fett som er problemet. Halsløftet fokuserer mer på halsen enn det tradisjonelle ansiktsløftet.

Halsløftet er i omfang noe mindre enn et ansiktsløft. Pasienten vil ikke oppleve hevelse, misfarging og evt smerter i samme grad. Man ser som regel fortere «normal» ut igjen og mange ser flere år yngre ut.

Kombinasjonsbehandlinger gjør halsløft enda bedre

For å få det aller beste resultat kan det være aktuelt å kombinere et halsløft med en liten diskret fettsuging i tillegg. Huden på halsen er ofte grovporet, smårynkete og pigmentert. Dette kan bedres på med CO2 laser behandlingen ac.fx , peeling og det medisinske hudprogrammet ZO Medical for å få en mer ung og strålende hud.

halsplatikk

Lang erfaring

Vår kirurg er spesialist innen plastisk kirurgi. Han har lang erfaring med plastikk kirurgiske operasjoner. Operasjonsteknikk som velges vil være individuelt tilpasset for å gi best mulig kosmetisk resultat og redusere faren for komplikasjoner.

 • Før operasjon

  Klinikk Arendal har uforpliktende konsultasjon hos plastikk kirurg og du vil møte samme lege før, under og etter operasjon. Rett før operasjon tegner plastikk kirurgen opp hvordan snittene skal legges.

 • Under operasjon

  Operasjonen utføres i lett narkose. Du sover under hele operasjonen, puster selv og kjenner ingen smerte. Det er alltid en erfaren anestesilege som gir deg narkosen.

  Hvis det kun er en lett fettsuging kan dette fint bli utført i bare lokal bedøvelse og da er det også kun et lite snitt på noen få millimeter.

  Ved halsløft legges snittet rundt øreflippen og bak øret. Huden løsnes slik at underliggende muskulatur kan strammes opp. Deretter fjernes overflødig hud, og hudkantene sys sammen. Etter operasjonen legger man en støttebandasje rundt hodet, denne fjernes dagen etter.

 • Etter operasjon

  Du vil våkne opp på oppvåkningsavdelingen der en sykepleier vil passe på deg . Der vil oppleve full diskresjon da det kun benyttes enerom til oppvåkningspasientene. Det finnes også en bakdør som kan benyttes dersom det er ønskelig når du skal hjem.

  Når du våkner opp etter operasjonen vil du ha fått på deg en bandasje som sitter under haken og rundt hodet. Du vil bli på klinikken ca 2 timer etter operasjon. Vi legger vekt på at pasientene skal få et naturlig resultat «uten å se operert ut».

  Komplikasjoner som blødning og infeksjon er meget sjeldne. Det pleier ikke å være mye smerter etter operasjonen, men du vil få med deg smertestillende tabletter samt en resept på dette.

  Hodet bør holdes høyt og sitte-ligge i sengen. Ikke arbeid med hodet ned og unngå anstrengelser de første 2 ukene. Fravær fra arbeid er litt avhengig av type jobb- det blir primært sosiale hensyn som bestemmer i forhold til hakebandasjen. Arret under haken samt huden på halsen vil kjennes fastere/hardere ut i noen uker etter operasjonen.

  Plastikk kirurgen legger stor vekt på at arrene skal bli så pene som mulig.

  Etter 3-4 måneder etter operasjonen kan arrene bli røde og irriterte. Dette er en naturlig del av tilhelingsprosessen og etter ytterligere noen måneder vil arrene etter hvert blekne mer og mer.

  Hvis en senere ønsker å bedre ytterligere på arrene kan både laser,ipl, hudforbedringskremer, rødt og blått lys gi forbedringer.

  Du vil komme på kontroll allerede dagen etter inngrepet og stingene fjernes som regel etter 1 og 2 uker. Det er også vanlig å ha en 3 mnd kontroll hos plastikk kirurgen som opererte deg. Denne timen har du selv ansvar for å bestille. Vi ønsker uansett at du tar kontakt om det er noe du lurer på og du vil alltid være velkommen til å komme innom hvis det skulle være noe du ønsker vi skal se på.

  Du får papirer med deg der det står hvordan du skal forholde deg etter operasjon samt tlf nr du kan ringe ved behov for tilsyn/hjelp hele døgnet.