Liposculpture innebærer at fett fjernes ved fettsuging på områder med lokale fattansamlinger. Det er ingen slankemetode, men en metode som kan forme kroppens konturer og få kroppen mer i de proporsjonene man ønsker.

Visse fettopphopninger er vanskelige å få bort ved hjelp av slanking og mosjon, og i disse tilfellene kan fettsuging være et praktisk tiltak. Vi kan gjennomføre fettsuging på stort sett alle synlige overflater av kroppen som har overskudd av fett.

Et alternativ til kirurgisk fettsuging er å fryse bort fett ved hjelp av coolsculpting. Se egen informasjon.

De vanligste fettsugings områdene:

Utsiden av lårene

Fettansamlinger øverst på utsiden av lårene er det klassiske området som behandles med liposculpture. Problemer med hudoverskudd oppstår svært sjelden her.

kundeklubb-kropp

Innsiden av lårene

Øverst på innsiden av lårene er et følsomt område som behandles med forsiktighet. Huden her har ofte dårligere evne til å trekke seg sammen. Dersom du har god elastisitet i huden kan du oppnå gode resultater med forsiktig og korrekt fettsuging.

Mage

Magepartiet er et av de vanligste områdene vi behandler med liposculptur. Huden trekker som regel svært pent sammen selv om det på forhånd skulle foreligge et lite hudoverskudd. Fettsuging kombineres ofte med bukplastikk for å oppnå det beste resultatet hvis en person har løs hud og såkalt dårlig hudkvalitet.

Hofter / midje / «love handles»

Hofter egner seg godt for liposculptur. Hudoverskudd er ofte ikk et problem i dette området, men hvis huden i tillegg er slapp kombineres det ofte med en hofteplastikk.

Legger og ankler

Fettlaget er tynnere på legger og ankler enn ellers på kroppen. Det er derfor begrenset hvor mye man kan fjerne. En del kunder er imidlertid godt egnet for fettsuging av legg- og/ eller ankel regionen.

Dobbelthake

Fettsuging av dobbelthake er en svært nøyaktig prosedyre. Etter liposculptur av haken vil huden trekke seg sammen og gir en mer tiltalende kjeveprofil.

Innside knær

Fettansamlinger på innside av knærne er et vanlig problem. Området egner seg for liposculptur og resultatene er gode.

Bryster hos menn

Liposculptur av ”bryster” er den vanligste fettsuging-prosedyren hos menn (gynekomasti). Fordelen med denne prosedyren fremfor vanlig kirurgi er at man unngår lange og skjemmende arr og at risikoen for uønsket konturforandringer (ujevnheter, søkk, inndragninger) er svært liten.

Hudoverskudd er ofte ikke noe problem hos menn, men hvis det er mye løs hud bør det i tillegg fjernes ved kirurgi for å oppnå best mulig resultat. I tillegg til fettvev plages også noen menn med en del kjertelvev. Hvis det er mye kjertelvev bør også dette fjernes samtidig som fettvev for å oppnå det beste resultatet, eller ved et senere tidspunkt. Liposculptur-behandlingen gjør imidlertid at kjertelvevet kan fjernes via et lite snitt i kanten på brystvorten og arret etter dette blir i de fleste tilfeller lite synlig.

Les også om Gynekomasti / mannebryst på hjemmesiden vår.

Hvem kan behandles med fettsuging?

Fettsuging kan benyttes på alle friske mennesker som har realistiske forestillinger om resultatet og ikke er gravide og som ikke er allergiske mot bedøvelsesmiddel.

Fettsuging kan ikke gjøres hos sterkt overvektige. I slike tilfeller setter vi krav om vektreduksjon først. Overvektige som behandles med fettsuging, blir ofte ikke blir helt fornøyde med resultatet – fordi det hos noen «monner for lite». Vi kan ikke fjerne for mye fett fra veldig overvektige pasienter pga. muligheter for komplikasjoner. Det er en fordel at slike operasjoner gjøres etter at man har nådd sin trivselsvekt. Ytterligere vektreduksjon kan føre til at det blir behov for nok en operasjon senere Det er hensiktsmessig å vente et halvt år etter en fødsel. Da har som regel kroppsvekten stabilisert seg.

Plastikk kirurgen har lang erfaring med fettsuging

Vår kirurg er spesialist innen plastisk kirurgi. Han har lang erfaring med kirurgiske fettsuginger. Operasjonsteknikk som velges vil være individuelt tilpasset for å gi best mulig kosmetisk resultat og redusere faren for komplikasjoner.

 • Før operasjon

  Klinikk Arendal har uforpliktende konsultasjon hos plastikk kirurg og du vil møte samme lege før, under og etter operasjon.

  Rett før operasjon tegner plastikk kirurgen opp hvor områdene skal fettsuges.

 • Under operasjon

  Selve operasjonen tar ca 15 min-2 timer avhengig av hvor mange områder som skal fettsuges.

  Det lages et lite snitt der det skal fettsuges, ikke større enn 3-4 millimeter og gjennom disse snittene suges fettet ut.

  Inngrepet utføres i lokalbedøvelse eller lett narkose. De som får lett narkose sover under hele operasjonen, puster selv og kjenner ingen smerte. Det er alltid en erfaren anestesilege som gir deg narkosen.

 • Etter operasjon

  Hvis du kun har hatt lokalbedøvelse kan du reise nokså raskt etter inngrepet, men hvis du får lett narkose våkner du opp på oppvåkningsavdelingen der en sykepleier vil passe på deg. Du vil oppleve full diskresjon da det kun benyttes enerom til oppvåkningspasientene. Det finnes også en bakdør som kan benyttes dersom det er ønskelig når du skal hjem.

  Det er normalt at det vil føles litt ubehagelig rett etter operasjonen og en del dager etter operasjon vil du føle ømhet i området som er fettsugd. Du vil få med deg smertestillende tabletter samt en resept på dette.

  Det behandlede område vil kunne være hovent og blått de første dagene. Etter ca 10-14 dager forsvinner blåmerkene. Hevelsene varer i en drøy måned og kan komme og gå i opptil 6-8 måneder etter inngrepet.

  Noen mnd etter inngrepet vil det behandlede området begynne å føles hardt, klumpete og ujevnt. Stramninger og prikking/stikking kan oppstå. Dette er helt normalt og er et tegn på at tilhelingsprosessen er i gang. Stramningene forsvinner i løpet av et par måneder, mens sluttresultatet kan ta 1 år. Etter inngrepet blir følelsen i det aktuelle området nedsatt, men denne vil komme tilbake litt etter litt. For å fremskynde tilhelingsprosessen bør området masseres.

  De første 10—14 dagene etter operasjon kommer du ikke til å merke reduksjon verken i vekt eller volum. Dette skyldes hevelse. Tidligst 6 måneder etter operasjon kan man se det endelige resultatet. For et langsiktig bra resultat er det viktig å holde en jevn vekt. Fettsuging fjerner fettceller og disse kan ikke komme tilbake, men hvis du går opp i vekt kan de fettcellene du har igjen øke i volum. Det er derfor viktig å holde en stabil vekt etter operasjon for det beste resultat.

  Etter fettsuging må det brukes kompresjonstøy i 3 uker hele døgnet og deretter i 3 uker til på dagen. Dusj kan foretas etter 2-3 dager.

  Plastikk kirurgen legger stor vekt på at arrene skal bli så pene som mulig, og arr etter fettsuging blir vanligvis svært diskre.

  Etter 3-4 måneder etter operasjon kan arrene bli røde og irriterte. Dette er en naturlig del av tilhelnigsprosessen og etter ytterligere noen måneder vil arrene etter hvert blekne mer og mer. Taping av arrene har vist seg å påskynde og forbedre tilhelningsprosessen

  Hvis en senere ønsker å bedre ytterligere på arrene kan både laser, ipl, hudforbedringskremer, rødt og blått lys gi forbedringer.

  Det er vanlig å fjerne stingene hos oss etter 7-10 dager avhengig av området som er blitt fettsugd. Det er også vanlig å ha en 3 mnd kontroll hos plastikk kirurgen som opererte deg, denne timen tar du selv kontakt for å få. Vi ønsker uansett at du tar kontakt om det er noe du lurer på og du vil alltid være velkommen til å komme innom hvis det skulle være noe du ønsker vi skal se på.

  Du får papirer med deg der det står hvordan du skal forholde deg etter operasjon samt telefon nummer du kan ringe ved behov for tilsyn/hjelp hele døgnet.