Dobbelthake er først og fremst et overvektproblem, men ikke alle opplever at den forsvinner selv om de går ned i vekt. Løs hud i hakepartiet kalles også ofte dobbelthake, men er egentlig et helt annet problem.

Årsaker til dobbelthake

Den vanligste årsaken til dobbelthake er generell overvekt, men selv slanke personer kan ha dobbelthake pga arv eller vektnedgang.

Det er forskjell på om dobbelthaken kommer pga fett eller om det er løs hud som er problemet, men vi bruker «dobbelthake» om begge deler.

Etter hvert som huden mister sin elastisitet og muskulaturen endrer seg med alderen kan det komme mer frem selv om ikke vekten endrer seg.

fregner

Behandling for dobbelthake pga fett

Foreløpig er det kun tradisjonell kirurgisk fettsuging som kan fjerne fett under haken, men etter hvert vil det komme et nytt tilbud for fjernelse av hake fett i Norge, nemlig Coolsculpting som er fettreduksjon helt uten kirurgi. Vi har allerede Coolsculpting maskinen på Klinikk Arendal for reduksjon av fett andre steder på kroppen og vil starte med fettreduksjon med samme metode når denne kommer på markedet sannsynligvis høsten 2015.

Fettsuging av dobbelthake er en svært nøyaktig prosedyre. Etter liposculptur av haken vil huden trekke seg sammen og gir en mer tiltalende kjeveprofil.

Behandling for løs hud under haken

Løs hud under haken kan være etter tidligere overvekt, aldersforandringer i huden, solskadet hud eller arvelig tendens og for å stramme på hud på halsen er det mest effektivt med en halsplastikk eller evt et nedre facelift.

Dersom en ikke kan eller ønsker kirurgi kan en laserbehandling, hudprodukter eller restylane skinbooster behandling hjelpe på hudkvaliteten.