coolsculpting

Hva er CoolSculpting?

Coolsculpting er den mest effektive fettreduksjonsbehandlingen uten kirurgi i Norge for tiden.

Fettceller blir fryst i stykker via Coolsculpting maskinen. Fettcellene gjennomgår en prosess som kalles apoptose. Dette innebærer at de krymper over tid inntil de spises av kroppens ryddeceller (makrofagene). Makrofager er de samme celler som fjerner bakterier og virus fra kroppen vår. Det er særdeles viktig å merke seg at behandlingen ikke øker fettstoffinnholdet i blod eller lever. Dette er vist gjennom de mange ulike studier som ligger til grunn for FDA godkjenningen av maskinen.

Hvilke områder kan behandles med frysemetoden Coolsculpting?

 • cs_1pt5mtreatments_logoMage
 • Bh-folder
 • Sidefett
 • Overarmer
 • Innside lår
 • Bryst hos menn
 • Fett på utside lår
 • Midje

Hvor effektiv er frys bort fett metoden?

Coolsculpting er en unik metode for effektiv fettreduksjon av problemområder. Den er Norges mest effektive  fettreduksjonsbehandling uten kirurgi. Studier på over 7000 personer viser en gjennomsnittlig fettreduksjon på 20-40 % på en behandling. De første tegn på at fettcellene er i ferd med å forsvinne ses etter 3-4 uker. Deretter skrumper de lokale fettområdene inn i løpet av de neste 3-4 måneder.

Samme område kan behandles 2 ganger samme dag og kan da gi en reduksjon på inntil 60 %.

Fettceller tåler lite kulde, og dør om de utsettes for temperaturer ned mot frysepunktet i en tidsperiode på omkring en time. Metoden kalles cryolipolyse, og er utviklet ved Wellman Center for Photomedicine, Massachusetts General Hospital i Boston, tilknyttet Harvard Medical School.

Teknologien er godt utprøvd gjennom de siste årene, og kan ikke sammenlignes med ultralyd eller andre metoder som markedsføres under «fettsmelting».

CoolSculpting er den eneste FDA-godkjente maskin for permanent fettfjerning.

Dette kvalitetsstempelet innebærer at maskinen er medisinsk dokumentert og sikker i bruk. Vi har derfor valgt å bruke CoolSculpting som vår metode for effektiv fettreduksjon i problemområder en måtte ha.

Vi oppfordrer dere til å spørre om navnet på de ulike maskiner som benevnes under behandling med kryolipolyse. Det finnes mange kopier som hverken er dokumentert eller godkjent for trygg fettreduksjon. Vi har den godkjente!

 En behandling kan være nok

Les mer på realself.com der resultatene sammenlignes med blant annet fettsuging og andre metoder for fettfjerning.

Passer CoolSculpting for meg?

Metoden passer for alle som ikke har kuldeallergi, og som kan si seg enig i følgende utsagn:

 • Min vekt er stabil, og jeg er ikke overvektig
 • Jeg har lokale fettansamlinger som ikke lar seg trene bort
 • Jeg vil oppnå et varig resultat
 • Jeg ønsker ikke kirurgisk behandling
 • Jeg ønsker å gå direkte tilbake på jobb etter behandling.

Bivirkninger som kan oppstå

 • Ømhet/smerte på behandlingsstedet i 1-3 ukers varighet
 • Nummenhet i huden de første ukene etter behandling
 • Blå merker i huden, forsvinner innen 4 uker

Hvordan utføres behandlingen?

Vevet der de lokale fettansamlinger er lokalisert, f. eksempel på magen, suges inn i et kjølehåndstykke tilkoblet vakum. Dette kan hos enkelte oppleves som litt smertefullt. Vevet kjøles ned gradvis til temperatur – 2 grader. Huden beskyttes med kuldeisolerende duk under behandlingen. Det er ikke rapportert om hudskade som bivirkning. Behandlingstiden er normalt en time per område/ håndstykke.

Tiden du ligger i maskinen kan brukes til nyttige eller avslappende aktiviteter som surfing på Ipad, telefon eller pc. Lesing eller lytte til musikk er andre måter å fordrive tiden på.

Etter endt behandling masseres området, og det kan for enkelte oppleves som ubehagelig når sirkulasjonen kommer tilbake.

Gir behandlingen varig resultat ?

Fettcellene som er ødelagt er borte for alltid. Hvis du holder vekten stabil er resultatet varig. Dersom du øker i vekt fordi kaloriinntaket overstiger forbruket, vil de gjenværende fettcellene lagre fett, og du kan få tilbake de samme problemområder som før behandling.

Klinikk Arendal er den eneste klinikken på Sørlandet som kan tilby Coolsculpting fettfrysemetode.

Vi har sertifisert medisinsk personell som utfører behandlingen. Velkommen til oss på Maxis senter for gratis uforpliktende konsultasjon for fettreduksjons behandlingen Coolsculpting.