Hva er en brystvorteoperasjon?

Det kan være flere grunner til at både damer og menn ønsker en brystvorte korreksjon bla  kan noen føle det sosialt og intimt skjemmende.

Brystvorter kan korrigeres ved en relativ enkel operasjon Operasjonen kan utføres under lokalbedøvelse og eventuelt noe beroligende i tillegg.

Vanlige brystvorteoperasjoner

 • Inverterte/ inndratte brystvorter
 • Store nipler
 • Store brystvorter (areola)

brystreduksjon

Lang erfaring med brystvorte operasjon

Vår kirurg er spesialist innen plastikk kirurgi. Han har lang erfaring med plastikkirurgiske brystoperasjoner og kan vise til gode resultater. Operasjonsteknikk som velges vil være individuelt tilpasset for å gi best mulig kosmetisk resultat og redusere faren for komplikasjoner.

 • FØR OPERASJON

  Klinikk Arendal har uforpliktende konsultasjon hos plastikk kirurg og du vil møte samme lege før, under og etter operasjon.

  Det er vanlig å bli operert i lokalbedøvelse og evt noe beroligende når det gjelder denne typen operasjon. Du trenger derfor ikke faste.

 • UNDER OPERASJON

  Selve operasjonen tar ca 30 minutter og utføres som regel i lokalbedøvelse.

 • ETTER OPERASJON

  Du kan sannsynligvis dra hjem raskt etter operasjonen. Brystvorte operasjoner er som regel forbundet med lite smerte.

  Operasjonen etterlater arr rundt brystvorten hvis det er reduksjon av størrelsen. Hvis det er reduksjon av nippel eller indratt brystvorte vil arret normalt sett bli minimalt. Plastikk kirurgen legger stor vekt på at arrene skal bli så pene som mulig, og det blir sydd med innvendig selvoppløselig tråd.

  Arrene er oftest ikke spesielt fremtredende, men 3-4 måneder etter operasjon kan de bli røde og irriterte. Dette er en naturlig del av tilhelingen og etter ytterligere noen måneder vil arrene etter hvert blekne mer og mer. Taping av arrene har vist seg å påskynde og forbedre tilhelingsprosessen.

  Følelsen i brystvortene blir ofte nedsatt ved inverterte brystvorte. Ved brystvorte reduksjon blir det ofte reduksjon i starten men den kommer tilbake litt etter litt. Etter ca 1 år er følelsen som regel tilbake, men en viss nedsatt erogen følelse må man kunne regne med.

  Kontroll vil variere fra 1-10 dag avhengig av operasjon. Det er vanlig å ha en 3 mnd kontroll hos plastikk kirurgen som opererte deg og denne timen har du selv ansvar for å ta kontakt for å få. Vi ønsker uansett at du tar kontakt om det er noe du lurer på og du vil alltid være velkommen til å komme innom hvis det skulle være noe du ønsker vi skal se på.

  Du får papirer med deg der det står hvordan du skal forholde deg etter operasjon samt tlf nr du kan ringe ved behov for tilsyn/hjelp hele døgnet.